Robots Net Consulting

Pozitie in meniu  : Home
Spraying with Electrostatic Applicators PDF  | Imprimare |  Email
luni, 15 iunie 2009 17:37

Vopsirea cu aplicatorul electrostatic manual de la Graco are nenumarate avantaje.
Pistoalele electrostatice pentru vopsit au un coeficient de transfer foarte mare ceea ce inseamna mai putini bani cheltuiti pe vopsea, mai putin VOCs, mai putin de curatat si o productie mai rapida. Ele deasemenea asigura o calitatea excelenta a suprafetei rezultate.

Acoperiri pe baza de solventi, inclusiv acoperiri usoare, medii sau mari, eamiluri, lacuri pot fi utilizate pentru a asigura o finisare durabila. Aceste acoperiri sunt de obicei aplicate cu urmatoarele pistoale cu aer sau cu tehnologia “air-assited airless”

Vopsire electrostatica cu pistol cu aer utilizeaza un curent de fluid de presiune joasa care este mixat cu aerul comprimat laiesirea din pistol pentru a pulveriza materialul intr-o maniera controlata. Este utilizat pentru aplicatii unde se utilizeaza materiale cu viscozitate mica sau medie si este necesara o calitate foarte ridicata a produsului rezultat, Clasa A sau finisare decorativa.

Vopsirea electrostatica cu pulverizator rotativ este o alta forma a vospirii cu pistol cu aer. Aceasta tehnologie este utilizata pentru o varietate de aplicatii,dar beneficiul cel mai mare se obtinecand se vopsesc piese mici sau conducte (tuburi). Profilul in forma de clopot cuprinde teava (tubul) sau piesa asigurand un transfer ridicat si o productie ridicata.

Vopsirea electrostatica „air assistedairless”utilizeaza un fluid la o presiune ridicata pentru pulverizare si aerul comprimat la iesirea din pistol pentru controlul traectoriei. Vopsirea electrostatica „air assisted airless” rezolva multe probleme care apar cand se utilizeaza acoperiri foarte vascoase, si alte posibile discutii asociate cu incalzirea si utilizarea fluidelor la presiune inalta pentru a ajuta in pulverizarea materialelor vascoase.

Toate aceste aplicatoare electrostatice incarca particulele de material cand ele trec sau intra in contact cu un electrod pentru a asigura o eficienta a transferului ridicata. Aceastea se bazeaza pe atractia incarcarii electrice inverse. Materialul este incarcat electrostatic ca urmare a treceri printr-un camp electrostatic produs intre electrodul din fata pistoului si un obiect legat la impamantare. Particulele de material incarcate astfel sunt atrase de obiectul neutru (legat la impamantare) si formeaza o acoperire uniforma (neteda). Apoi materialul incarcat se va infasura in jurul obiectului ceea ce va conduce lacresterea suprafetei care este acoperita. Dataorita acestui efect de „infasurare”aplicatoarele electrostatice sunt in special utilizate pentru vopsirea produselor cu forme tubulare. Mai multi parametrii determina eficienta cu care materialul poate difuza in jurul suprafetei. Aceasta include:

* Polaritatea acoperirii
* Potentialui de tensiune al pistouluide vopsire;

Ultima actualizare ( marţi, 08 septembrie 2009 20:32 )
 
You are here  : Home

Service Center

Service Center

Forum

Aceasta zona este o portiune care poate sa includa continut unic pe fiecare pagina.

Diverse Informatii

 Joomlart ForumAceasta zona este o portiune care poate sa includa continut unic pe fiecare pagina.
Support