Robots Net Consulting

Pozitie in meniu  : Home News
Prezentare Aplicatie Robotizata PDF  | Imprimare |  Email
Scris de dan   
miercuri, 14 ianuarie 2009 16:55
Tipul aplicatiei: manipulare.
Locatie: fabrica de productie elemente
de inalta precizie.
Actiune robotizata: manipulare tevi din aliaj pentru deservirea unei instalatii de sudura de inalta precizie.
Echipamente: noul robot industrial
FANUC M-10iA cu controller R-30iA, prehensor pneumatic complex, sistem de securitate clasa 4, panou de control al aplicatiei. Prezentare aplicatie:
Celula robotizata deserveste o linie de productie pentru cadre de aluminiu utilizate in constructie, de diferite tipuri si dimensiuni. Aceasta are rolul de a suda 2 tipuri de cadre, la alegerea utilizatorului, dintr-un numar total de 8 modele memorate, in functie de necesitatile de productie.
Fiecarui model ii corespunde o traiectorie de sudura unica si fiecarui cordon de sudura ii corespund parametri de sudura unici, in functie de zona, pozitie, orientare si grosimea materialului ce trebuie imbinat. Sudura este de tip MIG, monofilara, cu sarma de Al de 1,2 mm diametru, protectia baii de sudura facandu-se cu amestec gazos pe baza de argon.
Robotul este deservit de o sursa FRONIUS TPS 4000 cu care comunica doar prin canale digitale de comanda si control. Parametrii de sudura pentru fiecare cordon sunt incapsulati sub forma unor JOB-uri setate si memorate in sursa prin intermediul consolei proprii. Robotul comanda doar secventele de start si stop ale sudarii, procesul efectiv de sudura fiind controlat exclusiv de sursa. Astfel se evita orice posibila interferenta a echipamentelor externe cu semnalele si curentii de sudare si se asigura o calitate optima cordoanelor de sudura.
Robotul controleaza 2 axe externe pe care sunt montate dispozitive de prindere pentru elementele cadrelor ce trebuie imbinate. Aceste pozitionere externe au precizia axelor interne ale robotului si asigura acuratetea necesara urmaririi traiectoriilor de sudura invatate.
Celula lucreaza impreuna cu un operator uman care are rolul de a incarca si a descarca cadrele pe cele 2 bancuri de lucru. Lansarea sudarii unui anume cadru este data de o confirmare externa de la operatorul uman care semnaleaza celulei ca a incarcat manual elementele noului cadru si a evacuat zona de pericol.
Sistemul lucreaza in paralel cu cele 2 modele active acestea putand fi sudate indiferent de ordinea si numarul in care ele sunt plasate in sistemele de sudare, confirmarile de la utilizator fiind puse intr-o coada de asteptare si fiind deservite in ordinea aparitiei.
La finalizarea sudarii unui cadru, robotul plaseaza pozitionerul aferent in pozitia de descarcare si asteapta o confirmare de la operator pentru a incepe sudarea unui nou cadru.
Toate modelele de cadre, traiectoriile si programele de sudura au fost definite si memorate in faza de programare pentru a usura utilizarea ulterioara in productie.
Utilizatorul are acces direct de pe consola robotului la o serie de registre de control, putand astfel modifica foarte usor parametrii de sudura si modelele active la un moment dat.
Rezultate: imbunatatirea calitatii sudurii, cresterea productivitatii.
Ultima actualizare ( marţi, 08 septembrie 2009 20:12 )
 
You are here  : Home News

Service Center

Service Center

Forum

Aceasta zona este o portiune care poate sa includa continut unic pe fiecare pagina.

Diverse Informatii

 Joomlart ForumAceasta zona este o portiune care poate sa includa continut unic pe fiecare pagina.
Support